Cursusleiders

Pzia van Roessel

Patrizia van Roessel,

volgde aan het Brabants Conservatorium een klassieke en moderne dansopleiding. Al in een vroeg stadium van haar danscarrière maakt ze choreografieën. Onder meer voor het Nederlands Danstheater, Introdans en Reflex. Ook werkt ze voor internationale festivals, zoals Avignon en het Touch Festival.

Door haar jarenlange ervaring als danseres en choreograaf is ze gespecialiseerd in houding en bewegen van mensen.

Een kleine greep uit haar werkzaamheden. Cursussen aan personeel van ABN AMRO. Deze leidden tot zogenoemde roadshows in bankfilialen en een spectaculaire modeshow met McGregor in de Heineken Music Hall. Cursussen houding en presentatie voor muzikanten van de Studio Elektronische Muziek (Steim). Gastspreker tijdens conferenties over houding, beweging, mode, muziek en trends.

Daarnaast is ze verantwoordelijk voor choreografieën en acts van bedrijven en van verschillende theatrale modeshows. Ze werkt onder meer voor Sensation, G-Star, ABN AMRO/McGregor, Canon, Killah, Dockers , Björn Borg (JKR-productions), Douwe Egberts, Heineken, Booking.com (Plugged) en Sandwich Lees verder

paul

Paul Steinhoff,

heeft Economische en Sociale Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2002 schrijft hij toespraken voor verschillende ministers en staatssecretarissen. Daarnaast is hij werkzaam (geweest) als journalist, eindredacteur en beleids- en communicatieadviseur. In haar auto-biografisch boek Dochter van een kampkind schrijft de huidige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Jet Bussemaker: "Paul Steinhoff schreef mijn speeches op het terrein van oorlogsgetroffenen en herinneringen, meestal in intensief overleg met mij. Hij wist als geen ander inhoud en toon aan elkaar te koppelen. Paul schreef ook samen met mij de toespraak voor de 4 mei herdenking in 2008. De reacties die ik daarop kreeg gaven uiteindelijk de doorslag om mijn ervaringen op schrift te stellen." 

 

bob de ruiterBob de Ruiter,

studeerde politicologie in Amsterdam en was speechwriter van onder meer Relus ter Beek, Wim Kok en Hans van Mierlo. Later werkte hij als ghost- en speechwriter voor verschillende politici en CEO's, waaronder Ad Scheepbouwer.

In 2011 richtte hij Het Beter Verhaal op. Dit bureau biedt begeleiding bij alle aspecten van een geslaagde speech: de tekst, de voordracht en de uitstraling. Bob de Ruiter schrijft regelmatig over de kunst van het overtuigen in de Volkskrant. www.hetbetereverhaal.nl