Houding en bewegen

Naast de cursus Zelfverzekerd presenteren: houding en inhoud, is het ook mogelijk een driedaagse cursus te volgen waarin alleen houding en bewegen centraal staan.

Niet alleen leer je tijdens deze cursus wat lichaamshouding over je zegt en hoe je dat kunt beïnvloeden, je ervaart ook dat bewegen goed is voor lichaam en geest.

John Ratey, hoogleraar psychiatrie aan Harvard, schrijft in zijn boek 'Fit!': “Beweging verbetert je leervermogen en geheugen, en blijkt heilzaam bij psychische klachten als stress en negatieve gevoelens.

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de VU Amsterdam  en hoogleraar bewegingswetenschappen in Groningen, zegt hierover: "De meeste mensen weten niet dat je met lichaamsbeweging óók werkt aan je geheugen, aan je verstandelijke functies. Lichaamsbeweging en cognitieve inspanning doen een beroep op dezelfde circuits in het brein.

De cursus Houding en bewegen sluit hierop aan. Tijdens deze cursus leer je door te bewegen te ontspannen en ontdek je hoe je een juiste houding kunt aannemen. Daardoor ga je je prettiger en zelfverzekerder voelen en neemt je zelfvertrouwen toe. Als dat eenmaal is bereikt kun je niet alleen betere presentaties geven, maar kun je ook makkelijker met problemen en negatieve gedachten omgaan. 

Zelfvertrouwen schuilt grotendeels in de kracht van iemands non-verbale communicatie.

informatie

Per driedaagse cursus kunnen zes tot maximaal twaalf personen deelnemen.

De cursus kan gevolgd worden in de omgeving van Utrecht of in het zuiden van het land. Ook is de cursus te volgen op een locatie naar eigen voorkeur, indien meerdere mensen van één bedrijf of organisatie zich inschrijven voor de cursus.

Prijs per persoon voor de driedaagse cursus ligt tussen de 550 en 750 euro (ex. btw), inclusief lunch en koffie/thee. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie waar de cursus plaatsvindt.
Op verzoek is een individuele cursus mogelijk. Ook is het in overleg mogelijk, bijvoorbeeld voor bedrijven, om met meer dan twaalf personen de cursus te volgen. In beide gevallen zijn prijs en duur van de cursus nader overeen te komen.
Voor meer informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.