Zelfverzekerd presenteren: houding en inhoud

Hoe zorg je ervoor dat je zelfverzekerd overkomt en hoe houd je een heldere en voor iedereen begrijpelijke presentatie? Dit is de kern van de driedaagse cursus Zelfverzekerd presenteren: houding en inhoud.

Bewegen, gebaren, houding, kijken. Deze vormen van non-verbale communicatie bepalen voor een groot deel hoe je overkomt op andere mensen. Daardoor spelen ze een belangrijke rol tijdens een presentatie, een sollicitatie- en verkoopgesprek, een vergadering enzovoort.

Hoewel lichaamstaal veel over iemand zegt, maakt dat taal niet overbodig. Integendeel. Om optimaal te kunnen communiceren moet je ook goed zijn in verbale communicatie. In enkele zinnen moet je iets duidelijk kunnen uitleggen, zodat iedereen je begrijpt en niemand afhaakt.

PZIA biedt een cursus aan waarin aandacht wordt besteed aan zowel houding als inhoud. Aan het eind van de cursus ben je je bewust van hoe je overkomt op anderen en hoe je dat positief kunt beïnvloeden. Door lichaamstaal én door duidelijk taalgebruik.

Informatie

 

Tijdens de driedaagse cursus besteden we 's ochtends aandacht aan het schrijven van een presentatie. De middag is voor houding en bewegen. Aan het eind van de derde dag sluiten we af met een korte presentatie waarin tekst en houding en bewegen bij elkaar komen.

Als meerdere mensen van één bedrijf of organisatie zich aanmelden, is de cursus te volgen op een locatie naar eigen voorkeur. Maximaal kunnen per cursus 15 personen deelnemen.

Kortere cursussen, van een of twee dagen, zijn ook mogelijk.

Prijs per persoon voor de driedaagse cursus is in overleg en is afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie. 

Voor meer informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.