Wat is Pzia?

Patrizia van Roessel volgde aan het Brabants Conservatorium een klassieke en moderne dansopleiding. Al in een vroeg stadium van haar danscarrière maakt ze choreografieën. Onder meer voor het Nederlands Danstheater, Introdans en Reflex. Ook werkt ze voor internationale festivals, zoals het Avignon Festival en het Touch Festival. Ze ontvangt voor haar werk verschillende (internationale) nominaties en aanmoedigingsprijzen.

In 2001 richt Patrizia het bedrijf PZIA op.
De gedachte achter PZIA is, dat je bewegen op verschillende manieren kunt aanwenden. Enerzijds is bewegen een middel om andere mensen te vermaken (dance-events) of kennis te laten maken met een product (bijvoorbeeld modeshows).
Anderzijds is bewegen en houding van groot belang in het dagelijkse leven. Niet alleen heeft bewegen een positieve invloed op mensen en draagt het eraan bij dat je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen toenemen. Ook is je houding en hoe je beweegt van groot belang voor hoe je overkomt op andere mensen. Pzia geeft daarom cursussen aan mensen die een presentatie moeten houden en voor publiek moeten optreden.

Een ander belangrijk onderdeel van PZIA is het begeleiden van modellen. Ook hierin staan een goede houding en bewegen centraal. Ze zijn onmisbaar voor het werk van modellen.