Zelfverzekerd presenteren

presentatie Een goede presentatie geven of toespraak houden valt niet mee. Het is voor de meeste mensen moeilijk een kernachtige spreektekst te schrijven die het publiek boeit. En het is zeker zo moeilijk om tijdens de presentatie een ontspannen en zelfverzekerde houding aan te nemen. Terwijl dat juist belangrijk is. Door een goede houding neemt het zelfvertrouwen toe en dat komt de toespraak of presentatie ten goede.
Ga maar eens na wat voor een effect bewegingen als hoofdknikjes en naar voren of naar achteren leunen hebben, op jezelf en op anderen.

Patrizia van Roessel, oprichtster van PZIA, is door haar jarenlange ervaring als danseres en choreograaf gespecialiseerd in houding en bewegen van mensen.
Een deel van de werkzaamheden van PZIA is gericht op hoe mensen zich optimaal kunnen presenteren en hoe hun houding en bewegen daar invloed op hebben.  Door samen te werken met een ervaren speechschrijver kan PZIA de cursus Zelfverzekerd presenteren: houding en inhoud aanbieden. Deze cursus gaat in op het schrijven van pakkende spreekteksten en hoe je tijdens een presentatie zelfverzekerd en overtuigend overkomt.

Daarnaast biedt PZIA een tweede cursus aan: Houding en bewegen. In deze cursus geen aandacht voor spreekteksten. Wel uitgebreid aandacht voor hoe je non-verbaal overkomt op andere mensen.

Een ander onderdeel van de werkzaamheden van PZIA is het maken van choreografieën. Door op 'choreografie' in de rode menubalk te klikken, lees je hier meer over.