Wat is Pzia?

Patrizia van Roessel volgde aan het Brabants Conservatorium een klassieke en moderne dansopleiding. Al in een vroeg stadium van haar danscarrière maakt ze choreografieën. Onder meer voor het Nederlands Danstheater, Introdans en Reflex. Ook werkt ze voor internationale festivals, zoals het Avignon Festival en het Touch Festival. Ze ontvangt voor haar werk verschillende (internationale) nominaties en aanmoedigingsprijzen.

In 2001 richt Patrizia het bedrijf PZIA op.
De gedachte achter PZIA is, dat je bewegen op verschillende manieren kunt aanwenden. Enerzijds is bewegen een middel om andere mensen te vermaken (dance-events) of kennis te laten maken met een product (bijvoorbeeld modeshows).
Anderzijds zijn bewegen en houding van groot belang in het dagelijkse leven. Niet alleen heeft bewegen een positieve invloed op mensen en draagt het eraan bij dat je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen toenemen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een presentatie of houden van een toespraak. Behalve dat mensen naar je luisteren, kijken ze ook hoe je erbij staat en hoe je beweegt.

PZIA geeft daarom de cursus Zelfverzekerd presenteren: houding en bewegen. Uitgangspunt is dat je door een goede houding en goed te bewegen meer zelfvertrouwen krijgt en ontspannen raakt en daardoor een goede indruk maakt op anderen. De cursus richt zich met name (maar niet alleen) op vrouwen, omdat is gebleken dat vrouwen zich vaker onzeker voelen over hoe ze overkomen dan mannen.

Daarnaast begeleidt PZIA modellen in het aanleren van de juiste houding en bewegingen. Ze zijn onmisbaar voor het werk van modellen.