Wie en wat is Pzia?

Patrizia van Roessel volgde aan het Brabants Conservatorium een klassieke en moderne dansopleiding. Al in een vroeg stadium van haar danscarrière maakt ze choreografieën. Onder meer voor het Nederlands Danstheater, Introdans en Reflex. Ook werkt ze voor internationale festivals, zoals Avignon Festival en het Touch Festival. Als danser werd ze genomineerd voor de Zilver Theaterdansprijs van de VSCD, voor haar choreografieën kreeg ze van het Dansersfonds 79 de aanmoedigingsprijs en ook werd ze uitgeroepen als beste danser van het eerste internationale Choreografie Concours.

In 2001 richt Patrizia het bedrijf PZIA op.
De gedachte achter PZIA is, dat je bewegen op verschillende manieren kunt aanwenden. Enerzijds is bewegen een middel om andere mensen te vermaken (dance-events)  of kennis te laten maken met een product (bijvoorbeeld mode).
Anderzijds is bewegen een manier om jezelf te ontwikkelen. Bewegen heeft een positieve invloed op mensen en draagt eraan bij dat je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen toenemen.

Pzia is de choreograaf van Sensation. Dit Nederlands dansspektakel is inmiddels aan 35 landen verkocht. Van Brazilië tot Taiwan en van de Verenigde Staten tot Zuid Afrika.

Tevens verzorgt Pzia de choreografieën en acts van bedrijven en van verschillende theatrale modeshows. Ze maakte choreografieën onder andere voor G-Star, ABN AMRO, McGregor, Canon, Killah, Björn Borg en Dockers (JFR-productions ), Douwe Egberts, Heineken, het tv-programma Klokhuis en de PvdA die haar 60-jarig bestaan vierde.

Een ander belangrijk onderdeel van PZIA is het geven van cursussen en het begeleiden van modellen. Het leren van een goede houding en bewegen staan daarin centraal. Niet alleen is dat noodzakelijk voor het werk van modellen, maar ook voor mensen die een presentatie moeten houden en voor publiek moeten optreden.

Sinds Januari 2021 is Patrizia betrokken bij TEAM...
I am part of TEAM. We are the agency for event makers. A knowledge institution with over a century of cumulative event and entertainment experience. We have a group of highly skilled event makers that can be hired out to create or work on the world's biggest, boldest and most extraordinary pieces of event entertainment. We facilitate the global event industry with an unprecedented move to combine skills and join forces.